LOKACIJA

Sokobanja se nalazi na 43,64º s.g.š. i 21,87º i.g.d., u centralnom delu Istočne Srbije, na prosečnoj nadmorskoj visini od 400 m. Smeštena je u istoimenoj kotlini, okruženoj vencem srednjevisokih planina: Rtanj na severu (1.560 m), Ozren na jugu (1.174 m), Devica na jugoistoku (1.116 m), Slemen (1.099 m) na istoku, i Bukovik (894 m) na zapadu. Kroz Sokobanju protiče reka Moravica koja na zapadu kotline gradi Bovansko jezero.
Od Beograda je udaljena 230 km, od Niša i niškog aerodroma 60 km.

U naselju Podina, na par minuta hoda od akva parka, zida se kompleks “Green Hill”. Inspirisan upravo planinama kojima je Sokobanja okružena, nudi korisnicima pravo mesto za odmor. Sastavljen je od pet objekata sa ukupno 107 stambenih jedinica, koji po poziciji i asociraju na planine oko banje: Rtanj, Devica, Slemen, Ozren i Bukovik, pa se i svaki objekat zove po poziciji u odnosu na kotlinu.
Kompleks će biti zatvorenog tipa, mogućnost ulaza vozilom će biti ograničena samo na korisnike. Udobnost i komfor su nam bili na prvom mestu, zato smo veliku pažnju posvetili velikim zelenim površinama koje su neophodne za zdrav život i udoban odmor.

Iz razloga privatnosti Google Maps treba nam Vaša dozvola za učitavanje. Za više detalja, pogledajte našu stranicu Politika Privatnosti.
Prihvatam