ZAŠTO GREEN HILL

Sokobanja je smeštena u istoimenoj kotlini, okruženoj vencem srednjevisokih planina: Rtanj na severu (1.560 m), Ozren na jugu (1.174 m), Devica na jugoistoku (1.116 m), Slemen (1.099 m) na istoku, i Bukovik (894 m) na zapadu. Kroz Sokobanju protiče reka Moravica koja na zapadu kotline gradi Bovansko jezero. Temperatura vazduha jedan je od najznačajnijih klimatskih elemenata i za razvoj turizma ima veliki značaj, posebno za definisanje dužine trajanja turističke sezone.
U okolini Sokobanjske opštine nema niti jednog zagađivača vazduha ni voda.

KVALITET GRADNJE

Svi objekti će biti izgrađeni kao zidane konstrukcije od tradicionalnih građevinskih materijala. Fasadni zidovi će se izraditi od termoblokova sa dodatnom kontaktnom fasadom sa termoizolacijom od 15 cm, međuspratne konstrukcije su tipa fert, kao i konstrukcija nad potkrovljem. Krovni pokrivač je falcovani crep. Zidovi između stanova su od giter blokova debljine 25 cm. Svi zidovi se malterišu krečno cementnim malterima i gletuju.
Stolarija je od plastičnih profila, petokomorna sa trostrukim termopan staklo paketom, ulazna stanska vrata su sigurnosna. Podne obloge su tarket i keramičke pločice.

STAMBENI PROSTOR

U naselju Podina, na par minuta hoda od akva parka, zida se kompleks “Green Hill”. Inspirisan upravo planinama kojima je Sokobanja okružena, nudi korisnicima pravo mesto za odmor. Sastavljen je od pet objekata sa ukupno 107 stambenih jedinica, koji po poziciji i asociraju na planine oko banje: Rtanj, Devica, Slemen, Ozren i Bukovik, pa se i svaki objekat zove po poziciji u odnosu na kotlinu.

Kompleks će biti zatvorenog tipa, mogućnost ulaza vozilom će biti ograničena samo na korisnike. Udobnost i komfor su nam bili na prvom mestu, zato smo veliku pažnju posvetili velikim zelenim površinama koje su neophodne za zdrav život i udoban odmor.